Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

DBCA

“When I do good, I feel good”. De skaters, longboarders en steppers van 033 SKATE rijden voor Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. (kortweg DBCA). In de pauze van de nightskates van 033 SKATE wordt een kleine, vrijwillige bijdrage gevraagd voor DBCA.

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort
Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is een opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren en heeft daarnaast pensionfaciliteiten, een dierenartsruimte met ziekenboeg, speelweides, een trimsalon en vergader- en educatiefaciliteiten. Het DBCA is het eerste van een reeks professionele Dierenbeschermingscentra die de Dierenbescherming door het hele land wil realiseren. Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan nieuwe opvangcentra, waardoor een sterk verbeterd dierenwelzijn kan worden gegarandeerd. Capaciteit: 60 honden, 180 katten en 200 konijnen en/of knaagdieren. Op jaarbasis is er ruimte voor zo’n 3000 dieren.

Innovatief en duurzaam
Het Dierenbeschermingscentrum is een innovatief gebouw dat milieuvriendelijk en energiezuinig is gebouwd. Zo vangt het dak regenwater op voor toiletspoeling en het schoonspoelen van de hondenkennels. Ook zijn er zonnecollectoren geplaatst en zorgt een biogasinstallatie voor een verminderde CO2-uitstoot. De luchtbehandelingsinstallatie maakt gebruik van een warmte-terugwin-unit waarmee de afgevoerde warme lucht wordt ingezet om de verse lucht te verwarmen.

Doel
Noodopvang blijft het allereerste doel van het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Om in te spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen, ambieert het Dierenbeschermingscentrum echter een grotere, maatschappelijke rol in de vorm van educatie en voorlichting. Daarnaast blijkt uit de praktijk dat er een groeiende behoefte is aan tijdelijke opvang voor revaliderende dieren en pensionopvang voor honden. Bekijk dit filmpje voor een impressie van het DBCA: https://dbca.dierenbescherming.nl/impressiedbca

Tijdens de 033 SKATE avonden zetten we graag onze gezonde spieren in voor DBCA en nodigen we je van harte uit om gezellig mee te doen! Wil/kun je niet meedoen, maar wil jij wel jouw steentje bijdragen? Supertof! Je kunt via de oranje knop (links) jouw donatie doen. Thanks!!!! 🙂