Ben jij al klaar voor het nieuwe skateseizoen?

Jouw skateseizoen is pas een goed seizoen als ’t een seizoen zonder kleerscheuren, maar met 033SKATE is… Daarom vijf tips voor een goede start.
todo

 1. Check je bescherming

  Bij het skaten is het belangrijk dat je al je bescherming draagt. Zelfs als je al goed kunt skaten. Tenslotte zou het zomaar kunnen dat een onervaren skater je om ver rijdt; of dat een andere verkeersdeelnemer je niet ziet… Zit er wat in je kop, dan zet je een helm op! Vergeet ook je knie, pols- en elleboogbeschermers niet. Meerijden zonder deze beschermingsmiddelen wordt ten strengste afgeraden!

 2. Maak je skates schoon

  Rollen al je wieltjes nog? Haal een borstel over je wielen en frame om zandresten van het najaar weg te halen. Indien nodig kun je met WD40 of andere waterverdrijvende spray aan de slag om de wielen weer soepel te laten draaien.

 3. Kun je vallen?

  Skaten is leuk, maar vallen is belangrijker. Als je weet hoe het moet, kun je vallen zonder een centje pijn. Dit is belangrijk omdat je niet kunt voorkomen dat je mogelijk onderuit gaat. Maar als het dan gebeurt, dan ben je wel op en top voorbereid: vallen kun je, net als skaten, gewoon oefenen. Tijdens de 033 SKATE clinic woensdag 7 mei leren ervaren skaters en skatedocenten je hoe je veilig kunt vallen.

 4. Nodig je vrienden uit

  Skaten is sowieso wel leuk, maar met jouw vrienden erbij wordt het nog gezelliger. Nodig ze uit voor een 033 skate, rijd vast wat oefen rondjes met elkaar. En laat ze deze blogpost lezen zodat ook zij zich optimaal kunnen voorbereiden!

 5. Rij een oefenrondje

  Om mee te kunnen rijden met de 033 SKATE heb je een redelijke (skate)conditie nodig. Samen skaten we zo’n 1,5 uur met een gemiddeld tempo van 16 kilometer per uur. Door dit een paar keer te oefenen voor de 033 SKATE begint weet je zeker dat je de 033 SKATES uit kunt rijden. Heb je die oefening niet nodig? Maak je trainingsrondjes dan zwaarder, en rijd voor de gezelligheid mee met de 033 SKATE!