Daan en Steffie: ’20 kilometer, ben je gek?’

Daan en Steffie

Hé, jij bent wel van het sporten toch?

Eh… nou…

Is 033 SKATE niet iets voor jou?

033 SKATE, wat is dat? Nog nooit van gehoord.

Niet? Oh… Nou ja, eigenlijk is het skaten of steppen met een heleboel anderen. En dan niet zomaar, maar over de Stadsring bijvoorbeeld en een goede dj erbij. ’n Goeie beat, dat rolt toch een stuk lekkerder. Echt een feestje op vrijdagavond.

Da’s weer eens wat anders dan de vrijdagmiddagborrel…

Dat zeker. Maar na afloop is er wel tijd voor een borrel, met bittergarnituur. Bij café Daantje op de Hof. Zie je het al voor je? Zonnetje, goede muziek, gezelligheid, terras… en dan ben je ook nog aan het sporten.

Klinkt goed!

Ja hè… en het is maar 20 kilometer.

Waáát? Ben je gek geworden? 20 kilometer? Dat red ik niet hoor.

Ehm.. ja… het klinkt wel veel, maar dat is het echt niet hoor. Ja, wel als je gaat hardlopen natuurlijk, maar op wieltjes rollen de kilometers zo weg onder je skates of step. Ik heb geen superconditie, maar toen ik voor het eerst ging steppen, hadden we in no time 10 kilometer gedaan.

Wat noem jij ‘geen superconditie?’

Gewoon een basisconditie. Ik jog wel eens een kilometertje of vijf en ik sta ook wel eens op de tennisbaan. Maar echt fanatiek ben ik niet hoor.

Hmmm… dat klinkt bekend. En weet je zeker dat die 20 kilometer niet tegen gaat vallen?

Nee joh… we hebben halverwege een pauze en het tempo ligt best laag, dus voor iedereen goed te doen. Het is geen wedstrijd, het moet vooral gezellig zijn.

Dus dat je nog genoeg adem hebt om met elkaar te kletsen zeg maar…

Precies! Zie ik je binnenkort?

Laat ik het maar eens proberen dan. ‘t Klinkt als een goed begin van m’n weekend.