Spelregels en belangrijke info

 • Safety First!!
  Het dragen van een skate- of fietshelm, pols-, elleboog- en kniebeschermers raden wij ten zeerste aan! Het niet dragen van deze beschermingsmiddelen kan leiden tot ernstig letsel en zelfs de dood. Meerijden zonder deze beschermingsmiddelen wordt ten strengste afgeraden! Voor <50 Euro heb je vaak al een complete set bescherming. Zorg ook voor voldoende verlichting als de dagen korter worden.
 • Skatevaardigheid
  De tocht is een sociaal-sportief evenement en is dus niet bedoeld om hard te rijden. Dit kun je beter alleen of tijdens een wedstrijd op een gesloten circuit doen. We verwachten wel van je dat je ca. 1,5 uur lekker kunt skaten zonder jezelf en vooral anderen in gevaar te brengen. Dit betekent dat je moet beschikken over een redelijke (skate)conditie, je goed kunt remmen en sturen en niet schrikt van rijden in een groep, afdalingen, klinkers en/of paaltjes. Het gemiddelde tempo ligt rond de 16 km/uur. Dit is voor een hardloper heel snel, maar voor een inline skater, longboarder of stepper is dit vrij relaxt. Voor skate-/skeelerlessen kun je evt. terecht bij de Amersfoortse IJsvereniging.
 • Afstand
  Onze tochten zijn ongeveer 15-20 km lang en steeds een andere schitterende route. Wij merken dat deze afstand sommige mensen heel erg afschrikt, immers met hardlopen is dit een behoorlijke afstand. Echter een inline skate, longboard of step rolt lekker over het asfalt en met een normale basisconditie is dit dus prima te doen. Zeker gezien het relatief lage tempo en een pauze halverwege.
 • Skaters, kickbikers/steppers & longboarders only
  Onze tochten zijn uitsluitend bestemd voor skaters, kickbikers/steppers & ervaren longboarders. Het is dus alleen toegestaan om aan de tocht deel te nemen op skates/skeelers, rolschaatsen of op een kickbike/step en longboard. Fietsers, skateboarders, en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan, omwille van de veiligheid van jezelf en van de skaters/steppers!
 • Leeftijd
  De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar. Maar je moet dan natuurlijk wel behoorlijk goed kunnen skaten (voor je leeftijd). De minimumleeftijd is trouwens bepaald in de gemeentelijke vergunning.
 • Mooi weer
  De tochten gaan alleen door bij droog weer en droog wegdek. Op de dag zelf zullen wij uiterlijk om 18:00 uur via onze site en Facebook kenbaar maken of de tocht definitief doorgaat.
 • Eigen risico
  Deelname aan 033 SKATE is te allen tijde geheel op eigen risico! De organisatoren van de tocht en/of andere vrijwilligers aanvaarden géén enkele aansprakelijkheid voor schade aan personen of goederen!
 • Alcohol
  Een biertje, wijntje of een andere alcoholisch drankje na afloop vinden wij een prima plan. Tijdens onze tochten is het nuttigen van alcohol echter ten strengste verboden. Alcoholgebruik kan dan resulteren in uitsluiting van verdere deelname.
 • Gehoorbescherming
  Heerlijk natuurlijk die lekkere beats van onze DJ’s, maar wellicht vinden jouw oren dit op termijn iets minder prettig. Denk dus even om oordoppen als je vooraan wilt rijden.